واژه ی اسلب slab در زبان لاتین به معنای ورق، برگه یا قطعه است. تولید و فراوری سنگ به روش اسلب یکی از روشهای جدید فرآوری سنگ میباشد که بوسیله دستگاههای مخصوصی انجام میشود، دستگاههایی هم چون اره و وایر کات. در روش برش سنگ به صورت اسلب، سنگ خام به صورت حرکت رفت و برگشتی بوسیلهی تیغهای مخصوص ورقه ورقه میشود. ابعاد ورقههای اسلب بسیار بزرگتر از تایل میباشد و این ابعاد به قوارهی کوپ خام سنگ بستگی دارد. به طور عمده ابعاد سنگ اسلب از عرض 70 سانتی متر به بالا میباشد. بعد از برش سنگ به صورت اسلب، سنگ وارد مراحل دیگری هم چون اپوکسی کاری، رگه گیری، ساب، صیقل کاری و دوربری میشود. اگر مبحث اسلب برای شما جالب است در ادامه با ما همراه باشید.
واژه ی اسلب به نوع برش و پرداخت سنگ اشاره دارد. به طور کلی سنگ بعد از استخراج از معدن برش میخورد و به شکلها و ابعاد مختلفی در میآید. نتیجهی حاصل از یکی از انواع برش سنگ، سنگ اسلب است. سنگ اسلب ابعاد نسبتاً بزرگی دارد. در این مطلب به ویژگیهای سنگ اسلب، ابعاد و کاربردهای آن، علت تهیهی سنگ اسلب و ابزارهای برش سنگ اسلب میپردازیم.
به سنگی که عرض آن بالاتر از 70 سانتیمتر باشد، سنگ اسلب میگویند. سنگهای مختلف از جمله گرانیت، مرمریت، کوارتز، مرمر طبیعی و تراورتن، پس از اینکه به صورت سنگ کوپ از معدن استخراج میشوند، در قطعاتی با ابعاد بزرگ برش میخورند؛ به این سنگ، سنگ اسلب گفته میشود. این برش معمولاً توسط اره انجام می گیرد و با ضخامت 2 سانتی برش انجام می پذیرد. فرآیند برش، صیقل دادن و حمل و نقل این سنگها دشوار و حساس است. به همین دلیل نسبت به سنگهای دیگر گرانتر هستند.
سنگ اسلب معمولاً در ابعاد 120× 220 سانتیمتر تولید میشود و ضخامت آن معمولاً دو سانتیمتر یا بیشتر است. عموماً اگر سنگی عرض بیشتر از 70 سانتیمتر داشته باشد به آن سنگ اسلب میگویند. البته بسته به کاربرد سنگ اسلب، ابعاد آن نیز تغییر میکند. برای مثال سنگ اسلب صادراتی عرض 120 سانتیمتر و طول 250 تا 300 سانتیمتر دارد.
سنگ اسلب به دلیل زیبایی خاصی که دارد به عنوان سنگی تزئینی در دیوارها و کف ساختمان استفاده میشود. همانطور که گفتیم سنگ اسلب در ابعاد نسبتاً بزرگ تراشیده میشود، بنابراین مهمترین کاربرد آن میتواند در جاهایی باشد که قرار است مساحت زیادی تحت پوشش قرار گیرد. به ویژه در مکانهایی که میخواهیم جلوهای منحصر به فرد و لوکس ایجاد کنیم، از سنگ اسلب استفاده میکنیم؛ به عنوان مثال از سنگهای اسلب در سالنهای بزرگ، لابی هتل، سالن موزه و نمایشگاهها استفاده میشود. کاربرد رایجتر سنگ اسلب که همهی ما ممکن است با آن برخورد داشته باشیم در دکوراسیون داخلی است. در این راستا، از سنگ اسلب در تولید روشویی، پیشخوان و کابینت آشپزخانه و شومینه بهره میبرند.
دلیل اینکه سنگ به صورت اسلب برش زده میشود این است که سطح وسیعتری از سنگ را به نمایش میگذارد. از اینرو طرحهای طبیعی و زیبای سنگ قابل مشاهده بوده و سنگ اسلب را برای تزئینات و دکوراسیون داخلی مناسب میسازد. علاوه بر اینکه در سنگ اسلب شکل و ظاهر طبیعی سنگ حفظ میشود، رنگ سنگ نیز همان رنگ طبیعی خودش است و با رنگهای مصنوعی آن را رنگآمیزی نمیکنند. به همین دلیل گزینهی خیلی مناسبی برای افرادی است که به طبیعی بودن محیط اطراف خود اهمیت میدهند. یکی از دیگر دلایلی که باعث شده برش سنگ اسلب رواج پیدا کند، چسبندگی بالای این سنگ است. سنگ اسلب را با دوغاب و سیمان روی دیوار نصب میکنند. همچنین نگهداری سنگ اسلب ساده و مقاومت و استحکام آن زیاد است. به این دلایل استفاده از سنگ اسلب محدودیتی ندارد و در هر فضایی و با هر شرایط زیست محیطی مطابقت دارد.
سنگ اسلب را با اره برش میزنند. در واقع اره رایجترین ابزار برش سنگ است. روش کار به این شکل است که بلوکهای سنگ که از معدن به کارخانهی سنگبری منتقل شدهاند، با ارههایی که تیغههای الماسهی موازی دارند بریده میشوند. ارههای برش سنگ اسلب بین 40 تا 80 عدد تیغه دارند. این ارهها قدرتهای متفاوتی دارند و بر اساس قدرت خود به دو دسته تقسیم میشوند؛ ارههای نرم بر و ارههای سخت بر.
از ارههای سخت بر برای برش سنگهای سخت مثل سنگ گرانیت استفاه میشود. ارههای سخت بر بر خلاف ارههای نرم بر فاقد تیغهی الماسه هستند. در این ارهها از برادهی چدن یا فولاد برای بریدن سنگ استفاده میشود. تفاوت دیگر ارهی سخت بر با ارهی نرم بر در تعداد تیغههای آن است؛ ارهی سخت بر چند ده تا چند صد تیغه دارد. در برخی انواع جدیدتر دستگاههای سنگبری تعداد تیغهها به 150 نیز میرسد. اما ارهی نرم بر برای برش سنگهای آهکی به کار میرود. به عنوان میتوان به سنگهایی مثل تراورتن و مرمریت اشاره کرد که نسبت به گرانیت سختی کمتری دارند. تیغههای ارههای نرم بر الماسه است. ارههای نرم بر معمولاً سه نوع اره الماسی دارند.
برای ارتباط با کارشناسان فروش ما به صفحه تماس با ما مراجعه نمایید.
برای پیوستن به شبکه های اجتماعی ما کلیک کنید.
تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به صنایع سنگ نیایش می باشد.
WWW.NIAYESHSTONE.COM تنها وب سایت رسمی نیایش می باشد. صنایع سنگ نیایش در داخل و خارج از ایران هیچ شعبه یا نمایندگی فروش دیگری ندارد.